Het begon als een droom van straatcomités, jeugdbewegingen, scholen, middenstanders, ouderraad, individuen,… na het afschaffen van de bekende ”Stratenloop” een viertal jaar geleden… Die traditie en ambiance in het hart van het dorp mochten niet verloren gaan. Met de hulp van tientallen vrijwilligers, de stad Mortsel, de vele middenstanders en verenigingen van Mortsel-dorp,.. zijn we erin geslaagd om een recreatief sportevenement te organiseren rond en door Mortsel-dorp, met de nadruk op door. We kregen toelating van pastoor, schooldirectie, directeurs van de woonzorgcentra en leiding van jeugd- en turnverenigingen om door hun gebouwen te lopen. Op deze manier konden we al lopend kennis maken met al wat er in ons dorp gebeurt en aanwezig is. Op het parcours werd voor de lopers en de supporters muzikale randanimatie georganiseerd.

Het succes van de eerste twee edities kan ons maar één ding doen besluiten : Mortsel-dorp leeft, en een nieuwe traditie is geboren.

Met enige trots kondigen we dan ook aan dat op VRIJDAG 15 SEPTEMBER 2017 de derde editie zal plaatsvinden !

 

Het concept van de drie rondes blijft hierbij ongewijzigd, enkel het startuur van de mini en speelse ronde wordt een kwartiertje verlaat :

  • om 17:45 start de mini ronde voor de allerkleinsten tot 6 jaar. Zij lopen alleen, begeleid door ouders of grootouders of door een zesdeklasser van de lagere school. Zij lopen 1, 2 of 3 rondjes van 250 m rond en door de Sint-Benedictuskerk. Op hun weg vinden ze enkele aangepaste hindernissen.
  • om 18:15 klinkt het startschot voor de speelse ronde voor de recreatieve sportievelingen van alle leeftijden.. Zij lopen of wandelen een parcours van 1, 2 of 3 km, alleen, met familie, in groep, verkleed,… met gekende en nieuwe hindernissen.
  • om 19:00 tenslotte vertrekken de lopers voor de sportieve ronde, waar de deelnemers de ronde van 3 km één, twee of drie maal afleggen. De speelse hindernissen zijn dan wel verdwenen, de gebouwen blijven open!

Het parcours van de speelse en de sportieve ronde werd lichtjes uitgebreid, waarbij we nu ook eenmalig doorheen de voormalige pastorij van Sint Benedictus mogen lopen.

Deelname is gratis en inschrijven is enkel voor de sportieve ronde verplicht. De voorinschrijvingen zijn ondertussen afgelopen, maar je kan vrijdag nog ter plaatse inschrijven in de refter van Tandem 2. Voor alle andere rondes dien je niet op voorhand in te schrijven, en kom je gewoon een tiental minuten voor de start naar het vertrekpunt in de Rubensstraat.

Tijdens en na de loop kan je op de speelplaats van de Tandem terecht voor een hapje en een drankje, wordt er kinderanimatie voorzien (ballonnen, grime, springkasteel,…) en kan je genieten van een aantal optredens.  Om 19.15 mogen we Eli verwelkomen, gevolgd omstreeks 20.00 door de mannen van Kroeskontrol.

Kom dit jaar zeker ook opnieuw onze fotomuur bewonderen in de refter van de Tandem.  Dankzij onze mediapartner Mensen zijn Media / ’t Periodiekske kunnen we de foto’s opnieuw gratis aanbieden.  Als je jezelf dus herkent op één van de foto’s van vorig jaar, dan mag je deze gerust meenemen als aandenken.

De lopers kunnen na hun ronde(s) op de speelplaats terecht voor een gratis deugddoende massage door professionele kinesisten van kinesistenpraktijk Cares.

De Ronde van Mortsel-dorp is een organisatie van “De Dorpsgenieters” en wordt breed gedragen door vele vrijwilligers en een hele buurt.  Bovendien zijn we blij te kunnen rekenen op financiële en logistieke steun van Stad Mortsel, een aantal fantatische winkels en organisaties, die we uitdrukkelijk willen bedanken voor hun medewerking.  Hun steun zorgt ervoor dat we dit evenement gratis kunnen aanbieden aan onze lopers en supporters, en dat we Mortsel-dorp op vrijdagavond15 september opnieuw kunnen laten bruisen.

De organisatie is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen, diefstal of verlies van materiaal en/of persoonlijke bezittingen.

Wij wensen iedereen, lopers, medewerkers en supporters, een hele fijne en sportieve maar vooral een gezellige avond toe.