De Ronde van Mortsel-dorp

Het begon als een droom van straatcomités, jeugdbewegingen, scholen, middenstanders, ouderraad, individuen,… na het afschaffen van de bekende ”Stratenloop” een zestal jaar geleden… Die traditie en ambiance in het hart van het dorp mochten niet verloren gaan. Met de hulp van tientallen vrijwilligers, de stad Mortsel, de vele middenstanders en verenigingen van Mortsel-dorp,.. zijn we erin geslaagd om een recreatief sportevenement te organiseren rond en door Mortsel-dorp, met de nadruk op door. We kregen toelating van pastoor Tom, schooldirectie, directeurs van de woonzorgcentra en leiding van jeugd- en turnverenigingen om door hun gebouwen te lopen. Op deze manier konden we al lopend kennis maken met al wat er in ons dorp gebeurt en aanwezig is. Op het parcours werd voor de lopers en de supporters muzikale randanimatie georganiseerd.

 


Het succes van de eerste vier edities kan ons maar één ding doen besluiten : Mortsel-dorp leeft, en een nieuwe traditie is geboren.

Met enige trots kondigen we dan ook aan dat op VRIJDAG 20 SEPTEMBER 2019 de vijfde editie zal plaatsvinden!

Het concept van de drie rondes blijft hierbij ongewijzigd :

  • om 17:45 start de mini ronde voor de allerkleinsten tot 6 jaar. Zij lopen begeleid door ouders, grootouders,… 1, 2 of 3 rondjes van 250 m rond en door de Sint-Benedictuskerk. Op hun weg vinden ze enkele aangepaste hindernissen.
  • om 18:15 klinkt het startschot voor de speelse ronde voor de recreatieve sportievelingen van alle leeftijden.. Zij lopen of wandelen een parcours van 1, 2 of 3 km, alleen, met familie, in groep, verkleed,… met gekende en een aantal nieuwe hindernissen.
  • om 19:00 tenslotte vertrekken de lopers voor de sportieve ronde, waar de deelnemers de ronde van 3 km één, twee of drie maal afleggen. De speelse hindernissen zijn dan wel verdwenen, de gebouwen blijven open!

Deelname is gratis en inschrijven is enkel voor de sportieve ronde verplicht. De voorinschrijvingen zijn afgesloten, maar je kan nog ter plaatse inschrijven  vrijdag avond vanaf 17.30 tot 18.45 in de refter van de tandem (rechts op de speelplaats).  Voor alle andere rondes dien je niet op voorhand in te schrijven, en kom je gewoon een tiental minuten voor de start naar het vertrekpunt in de Rubensstraat (aan de startboog).

Tijdens en na de loop kan je op de speelplaats van de Tandem terecht voor een hapje en een drankje, wordt er kinderanimatie voorzien en kan je genieten van een aantal optredens.

De lopers kunnen na hun ronde(s) op de speelplaats terecht voor een gratis deugddoende massage door professionele kinesisten.

Was je vorig jaar ook aanwezig op de Ronde van Mortsel-dorp ? Kom dan zeker even langs in de refter van Tandem 2 (rechterzijde van de speelplaats, ingang via de Lepelstraat). Met dank aan onze fotografen en Fik Verbiest van Mensen zijn Media kunnen we jullie opnieuw meer dan 500 foto’s aanbieden. Herken je jezelf op de fotomuur, dan mag je de foto gratis meenemen.

De Ronde van Mortsel-dorp is een organisatie van “De Dorpsgenieters” en wordt breed gedragen door vele vrijwilligers en een hele buurt.  Bovendien zijn we blij te kunnen rekenen op financiële en logistieke steun van Stad Mortsel en een aantal fantastische winkels en organisaties, die we uitdrukkelijk willen bedanken voor hun medewerking.  Hun steun zorgt ervoor dat we dit evenement gratis kunnen aanbieden aan onze lopers en supporters, en dat we Mortsel-dorp op vrijdagavond 20 september opnieuw kunnen laten bruisen.

De organisatie is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen, diefstal of verlies van materiaal en/of persoonlijke bezittingen.

Wij wensen iedereen, lopers, medewerkers en supporters, een hele fijne en sportieve maar vooral een gezellige avond toe.