De Ronde van Mortsel-dorp

Na een geweldige vijfde editie in 2019, met meer dan 1200 lopers en vele honderden supporters,  stonden we met zijn allen klaar om om ook in 2020 een topavond voor Mortsel-dorp te organiseren.  Omwille van de Covid-19 epidemie die nog steeds ons leven beheerst, leek het ons echter onverantwoord om een massa mensen samen te brengen.  Een klassieke zesde editie organiseren is dan ook uitgesloten, maar vanuit de Dorpsgenieters willen we onze sportieve voornemens toch waarmaken.  Daarom organiseren we voor onze 5 3/4e editie niet één, maar niet minder dan 18 Rondes van Mortsel-dorp !

Van 1 tot en met 18 september kan je iedere avond om 18 uur, in je eigen bubbel, een aangepast parcours van de Ronde van Mortsel-dorp lopen.  Met voldoende tussentijd tussen de startende lopers of bubbels, op een parcours van ongeveer 2 kilometer.   Trek je loopschoenen aan, en kom één of meerdere avonden meelopen, alleen of met je gezin.

Deelname blijft gratis, maar omwille van de registratieplicht is inschrijven  via de website verplicht.  Het aantal bubbels per avond wordt beperkt, zodat je indien gewenst de ronde ook twee- of driemaal kunt lopen, rekening houdend met de onderlinge afstand tussen de groepen.

 

Het begon als een droom van straatcomités, jeugdbewegingen, scholen, middenstanders, ouderraad, individuen,… na het afschaffen van de bekende ”Stratenloop” een zestal jaar geleden… Die traditie en ambiance in het hart van het dorp mochten niet verloren gaan. Met de hulp van tientallen vrijwilligers, de stad Mortsel, de vele middenstanders en verenigingen van Mortsel-dorp,.. zijn we erin geslaagd om een recreatief sportevenement te organiseren rond en door Mortsel-dorp, met de nadruk op door. We kregen toelating van pastoor Tom, schooldirectie, directeurs van de woonzorgcentra en leiding van jeugd- en turnverenigingen om door hun gebouwen te lopen. Op deze manier konden we al lopend kennis maken met al wat er in ons dorp gebeurt en aanwezig is. Op het parcours werd voor de lopers en de supporters muzikale randanimatie georganiseerd.

 

De Ronde van Mortsel-dorp is een organisatie van “De Dorpsgenieters” en wordt breed gedragen door vele vrijwilligers en een hele buurt.  Bovendien zijn we blij te kunnen rekenen op financiële en logistieke steun van Stad Mortsel en een aantal fantastische winkels en organisaties, die we uitdrukkelijk willen bedanken voor hun medewerking.  Hun steun zorgt ervoor dat we dit evenement gratis kunnen aanbieden aan onze lopers en supporters.

De organisatie is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen, diefstal of verlies van materiaal en/of persoonlijke bezittingen.

Wij wensen iedereen, lopers, medewerkers en supporters, hele fijne en sportieve avonden toe.