Praktisch

Het volledige parcours van de ronde wordt parkeervrij gemaakt en is autovrij vanaf 16.00.   Fietsen kan u parkeren op de centrale fietsenparking (Tandem 2 – ingang via de Van Dijckstraat) of in de onmiddellijke omgeving van het parcours (Kerkstraat, Wouwstraat en Van Dijckstraat).  Kom je met de wagen, dan kan je best parkeren in de ondergrondse parking onder het Stadsplein.  Van daaruit bereik je de start op enkele minuten wandelen via de Sint Benedictusstraat.   Ter hoogte van het stadsplein vindt je ook een halte van tram 15 en meerdere buslijnen.

(Onbewaakte) kleedkamers zijn voorzien in de turnzaal van de school (De Tandem, ingang via de Van Dijckstraat of de Lepelstraat).

Het startschot voor de Minironde wordt gegeven om 17.45.  Alle deelnemers mogen om 17.35 rechtstreeks naar de startplaats onder de boog in het begin van de Rubensstraat gaan. We starten in drie fases :

  • eerst de kindjes die één rondje (250 meter) lopen : zij volgen de GELE pijlen.
  • vervolgens de kindjes die twee rondjes (500 meter) willen lopen : zij volgen de GROENE pijlen
  • tot slot de kindjes die drie rondjes (750 meter) willen lopen : zij volgen de BLAUWE pijlen.

Voor de Speelse ronde mogen de lopers eveneens rechtstreeks naar de startplaats in de Rubensstraat gaan.  Verzamelen vanaf 18.00, we starten om 18.15.  Bij een groot aantal deelnemers is het mogelijk dat we, omwille van de veiligheid van alle lopers, werken met gefaseerde startmomenten om de paar minuten.  Zo vermijden we ook opstoppingen aan de ‘hindernissen’.  Aangezien er voor deze ronde geen tijdsregistratie is, is het startmoment minder belangrijk en kiezen we voor een comfortabele en sportieve loop voor iedereen.  Ook hier volgen we de kleuren logica, en kan je tijdens het lopen kiezen welke afstand je wil lopen :

  • De splitsing voor de 1 km ligt net na de KSA lokalen : lopers voor 1 km volgen de gele pijl rechtsaf naar de Van Dijckstraat richting Rubensstraat.  Lopers voor de 2 of de 3 kilometer volgen de groene en blauwe pijlen linksaf in de Van Dijckstraat richting Bremveldlaan.
  • De tweede splitsing (2 of 3 kilometer) kan je vinden nadat je buiten komt uit de kerk : lopers voor de 2 km volgen de groene pijl rechtsaf richting speelplaats van den Tandem, lopers die voor de 3 km gaan slaan hier linksaf richting Sint Benedictusstraat.

Voor de Sportieve Ronde is inschrijven noodzakelijk.  Alle deelnemers die online zijn ingeschreven (dit kan tot woensdag 18 september om 20.00) kunnen vanaf 17.30 rechtstreeks hun startnummer gaan afhalen in de refter van de Tandem 2 (toegang via de grote poort naast ‘In de buurt’ in de Lepelstraat).  Deelnemers die niet op voorhand zijn ingeschreven, kunnen eveneens vanaf 17.30 tot ongeveer 18.45 terecht aan de inschrijvingstafel in de refter.  De lopers verzamelen om 18.50 in de Rubensstraat, het startschot wordt gegeven om 19.00.    Voor deze ronde proberen we de tijden van alle lopers te registeren, deze worden achteraf hier op onze website geplaatst.  Ook bij de sportieve ronde volgen we dezelfde kleurenlogica, en kies je de afstand die je wenst te lopen op voorhand.  Lopers voor de 3 km krijgen een geel borstnummer, die van de 6 km een groen nummer, en tenslotte die van de 9 km een blauw nummer.

Langsheen het parcours wordt voor de lopers en supporters op meerdere plaatsen muzikale animatie voorzien.  Na hun ronde(s) kunnen de lopers op de speelplaats van Tandem 2 terecht voor een deugddoende massage door professionele kinesisten.

Was je vorig jaar ook aanwezig op de Ronde van Mortsel-dorp ? Kom dan zeker even langs in de refter van Tandem 2 (rechterzijde van de speelplaats, ingang via de Lepelstraat). Met dank aan onze fotografen en Fik Verbiest van Mensen zijn Media kunnen we jullie opnieuw meer dan 500 foto’s aanbieden. Herken je jezelf op de fotomuur, dan mag je de foto gratis meenemen.

Voor een hapje en een drankje kan je op meerdere plaatsen in het dorp terecht, maar ook op de kermis of natuurlijk op de Speelplaats van Tandem 2, waar kinderanimatie (grime, springkasteel, ballonnen,…) voorzien is en je ook kan genieten van een aantal optredens.