Praktisch

Algemeen

De Ronde van Mortsel-dorp vindt dit jaar plaats van 1 tot en met 18 september 2020.  Door de keuze voor meerdere avonden, en het beperken van het aantal deelnemers per avond kunnen we toch op een veilige manier een rondje door Mortsel-dorp lopen.

Deelnemen dit jaar kan enkel na voorafgaande inschrijving via onze website.

We kiezen dit jaar voor een parcours van ongeveer 2 kilometer (zonder door ons ingeplande hindernissen, de mindere staat van sommige voetpaden laten we buiten beschouwing 😉 ) dat je alleen of met je eigen bubbel kan afleggen.  Indien gewenst mag je het parcours ook twee- of driemaal na elkaar lopen.

De start en aankomst zijn voor het voormalige Lepelhof, Lepelstraat 3 (achterzijde van de Sint Benedictuskerk, links naast de school)

Veiligheidsmaatregelen

 • Bij de start wordt er voldoende tijd tussen de verschillende groepen/bubbels gelaten, zodat de onderlinge afstand gegarandeerd wordt.  We vragen uitdrukkelijk om ook tijdens het lopen zelf deze afstand te respecteren, en enkel in te halen als je dit kan met voldoende afstand ten opzichte van de andere lopers.
 • Bij het wachten aan de start is een mondmasker verplicht.  Tijdens het lopen mag dit weggelaten worden indien je de veilige afstand tot elkaar kan garanderen.
 • De eerste start is om klokslag 18.00 en vervolgens om de minuut.
 • Na je inschrijving krijg je nog een bevestiging met je startvolgorde (als hoeveelste bubbel die avond je mag starten).  Aan de start voorzien we een wachtzone per nummer, zodat je op veilige afstand van elkaar kan wachten tot het startmoment van jouw bubbel.
 • We voorzien geen kleedruimtes of plaats om eventueel materiaal achter te laten.  Fietsen kan je stallen ter hoogte van de school.
 • Onderweg of aan de aankomst kunnen we jammer genoeg geen drinken voorzien, breng dus zelf een flesje water mee voor onderweg indien gewenst.
 • Supporteren langsheen het parcours kan steeds, maar hou daarbij veilige afstand van elkaar en van de lopers.
 • Blijf thuis als je je ziek voelt, en laat ons zo snel mogelijk iets weten.
 • We houden per dag een lijst bij van alle ingeschreven lopers.  Op die manier kunnen we alle lopers van een bepaalde dag snel contacteren mocht er toch een probleem zijn.  Daarom vragen we uitdrukkelijk om bij inschrijving de gegevens correct te noteren.

Het parcours

Het volledige parcours loop je over het voetpad – oversteken doe je aan de zebrapaden.  LET OP : het parcours is niet auto- of parkeervrij gemaakt, respecteer steeds de verkeersregels en hou voldoende afstand van anderen op het voetpad.  Onderweg wordt het parcours aangeduid met gekleurde pijlen met onze affiche.

 1. Start in de Lepelstraat, ter hoogte van het voormalige Lepelhof
 2. Rechts afbuigen (Kerkstraat) over de parking
 3. Vlak voor het kerkhof linksaf, verder over de parking
 4. Rechtsaf naar de Borsbeeksebinnenweg
 5. Rechtsaf naar de Pastoor Michielsensstraat – straat oversteken aan het zebrapad om links op het voetpad te lopen
 6. Straat opnieuw oversteken en rechtsaf het wegeltje naast de speeltuin in
 7. Wegeltje naast het spoor  en de lokalen van KSA/Kreamo volgen tot aan de Van Dijckstraat.
 8. Linksaf naar de Van Dijckstraat
 9. Aan het kruispunt met de Bremveldlaan : straat oversteken en linksaf de Bremveldlaan in, op het voetpad aan de rechterzijde van de straat
 10. Na de bocht rechtsaf, parking van het Mayerhof
 11. Voorbij de fietsenstalling en voor de gebouwen linksaf, parking volgen.
 12. Op het einde van de parking rechtsaf over het grasveld (brandweg) langsheen de gebouwen (vergeet niet even te zwaaien naar de trouwe supporters daar !)
 13. Op het einde van de brandweg linksaf langs de inrit naar de garage)
 14. rechtsaf naar het voetpad van de Fredericusstraat
 15. Op het einde van de straat rechtsaf, Mayerlei
 16. Eerste straat links, Van Dijckstraat
 17. Rechtdoor aan het kruispunt met de Kretenburgstraat / Bremveldlaan
 18. Aan het einde van de straat rechtsaf, Rubensstraat
 19. Rechts aanhouden naar de Lepelstraat.
 20. Aankomst aan het voormalige Lepelhof (eventueel start van een volgende ronde)