De Ronde van Mortsel-dorp

Na een beperkte Corona-editie afgelopen jaar verwelkomen we jullie opnieuw op vrijdag avond 16 september – de vooravond voor de jaarmarkt – voor de zevende editie van de Ronde van Mortsel-dorp, een unieke recreatieve stratenloop.

De allerkleinsten lopen vanaf 18.00 uur 1, 2 of 3 rondjes van ongeveer 250 meter rondom en doorheen de Sint Benedictuskerk, gevolgd door de speelse ronde (1 of 2 km met ludieke hindernissen) en de sportieve ronde van 3, 6 of 9 km. Een unieke recreatieve stratenloop (zonder tijdsopname) doorheen Mortsel dorp, met extra muzikale aanmoediging onderweg.

Op de speelplaats voorzien we, na de Corona luwte van de afgelopen jaren, opnieuw een uitgebreid programma, met om 19.30 de Clintons, gevolgd rond 21.00 door de mannen van Katastroof!

Trek je loopschoenen aan, en kom meelopen, alleen of met je gezin.  Supporter mee langsheen het parcours, of kom genieten van een hapje en een drankje en de optredens aan de toog van het Oudercomité op de speelplaats van de Tandem.

Deelname blijft gratis, maar omwille van de registratieplicht is inschrijven  voor de sportieve ronde via de website verplicht.  Het aantal lopers voor ieder van de rondes wordt beperkt.  Vooraf inschrijven kan nog tot en met donderdag 15 september om 12.00, daarna worden de inschrijvingslijsten opgemaakt en kan je enkel nog ter plaatse inschrijven !

Afhankelijk van de Corona maatregelen op dat moment is het mogelijk dat we bijkomende maatregelen dienen te nemen.  Hierover informeren we jullie via onze website, en via mail naar de ingeschreven lopers voor de sportieve ronde.

 

Het begon als een droom van straatcomités, jeugdbewegingen, scholen, middenstanders, ouderraad, individuen,… na het afschaffen van de bekende ”Stratenloop” een kleine tien jaar geleden… Die traditie en ambiance in het hart van het dorp mochten niet verloren gaan. Met de hulp van tientallen vrijwilligers, de stad Mortsel, de vele middenstanders en verenigingen van Mortsel-dorp,.. zijn we erin geslaagd om een recreatief sportevenement te organiseren rond en door Mortsel-dorp, met de nadruk op door. We kregen toelating van pastoor Tom, schooldirectie, directeurs van de woonzorgcentra en leiding van jeugd- en turnverenigingen om door hun gebouwen te lopen. Op deze manier konden we al lopend kennis maken met al wat er in ons dorp gebeurt en aanwezig is. Op het parcours werd voor de lopers en de supporters muzikale randanimatie georganiseerd.

 

De Ronde van Mortsel-dorp is een organisatie van “De Dorpsgenieters” en wordt breed gedragen door vele vrijwilligers en een hele buurt.  Bovendien zijn we blij te kunnen rekenen op financiële en logistieke steun van Stad Mortsel en een aantal fantastische winkels en organisaties, die we uitdrukkelijk willen bedanken voor hun medewerking.  Hun steun zorgt ervoor dat we dit evenement gratis kunnen aanbieden aan onze lopers en supporters.

De organisatie is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen, diefstal of verlies van materiaal en/of persoonlijke bezittingen.

Wij wensen iedereen, lopers, medewerkers en supporters, hele fijne en sportieve avonden toe.