De Ronde van Mortsel-dorp

Na een beperkte Corona-editie (editie 5 3/4 voor de kenners ūüėȬ† ) afgelopen jaar verwelkomen we jullie opnieuw op vrijdag avond 17 september – de vooravond voor de jaarmarkt – voor de zesde editie van de Ronde van Mortsel-dorp, een unieke recreatieve stratenloop.

De allerkleinsten lopen vanaf 17.45 1, 2 of 3 rondjes van ongeveer 250 meter rondom en doorheen de Sint Benedictuskerk, gevolgd door de sportieve ronde van 1, 2, 3, 6 of 9 km.  Dat jaar omwille van de (Corona) veiligheid geen hindernissen op het parcours en geen tijdsregistratie, maar de unieke sfeer op en rond het parcours blijft behouden, met extra muzikale aanmoediging onderweg.

Trek je loopschoenen aan, en kom meelopen, alleen of met je gezin.  Supporter mee langsheen het parcours, of kom genieten van een drankje aan de toog van het Oudercomité op de speelplaats van de Tandem.

Deelname blijft gratis, maar omwille van de registratieplicht is inschrijven  voor de sportieve ronde via de website verplicht.  Het aantal lopers voor ieder van de rondes wordt beperkt.  Vooraf inschrijven kan nog tot en met vrijdag 17 september om 12.00, daarna worden de inschrijvingslijsten opgemaakt en kan je enkel nog ter plaatse inschrijven !

Voor de mini ronde vragen we de begeleidende ouders om aan de start en tijdens het lopen het mondmasker op te houden.
Voor de sportieve ronde is het mondmasker eveneens verplicht in de startzone en aan de aankomst.  Tijdens het lopen mag je het masker afzetten, maar we vragen wel om steeds een masker bij je te hebben.

Ook aan de toeschouwers vragen we om, zeker op drukkere plaatsen langsheen het parcours en op de speelplaats van de Tandem, steeds een mondmasker te dragen (behalve aan de tafeltjes tijdens het genieten van een consumptie) en om voldoende afstand te houden.  Samen kunnen we deze editie Corona-veilig houden.

 

 

Het begon als een droom van straatcomit√©s, jeugdbewegingen, scholen, middenstanders, ouderraad, individuen,‚Ķ na het afschaffen van de bekende ‚ÄĚStratenloop‚ÄĚ een zestal jaar geleden… Die traditie en ambiance in het hart van het dorp mochten niet verloren gaan. Met de hulp van tientallen vrijwilligers, de stad Mortsel, de vele middenstanders en verenigingen van Mortsel-dorp,.. zijn we erin geslaagd om een recreatief sportevenement te organiseren rond en door Mortsel-dorp, met de nadruk op door. We kregen toelating van pastoor Tom, schooldirectie, directeurs van de woonzorgcentra en leiding van jeugd- en turnverenigingen om door hun gebouwen te lopen. Op deze manier konden we al lopend kennis maken met al wat er in ons dorp gebeurt en aanwezig is. Op het parcours werd voor de lopers en de supporters muzikale randanimatie georganiseerd.

 

De Ronde van Mortsel-dorp is een organisatie van ‚ÄúDe Dorpsgenieters‚ÄĚ en wordt breed gedragen door vele vrijwilligers en een hele buurt.¬† Bovendien zijn we blij te kunnen rekenen op financi√ęle en logistieke steun van Stad Mortsel en een aantal fantastische winkels en organisaties, die we uitdrukkelijk willen bedanken voor hun medewerking.¬† Hun steun zorgt ervoor dat we dit evenement gratis kunnen aanbieden aan onze lopers en supporters.

De organisatie is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen, diefstal of verlies van materiaal en/of persoonlijke bezittingen.

Wij wensen iedereen, lopers, medewerkers en supporters, hele fijne en sportieve avonden toe.